Acupunctuurpraktijk Isabelle Baert


Behandelingen

Een consultatie duurt ongeveer 1u15 en bestaat enerzijds uit het in kaart brengen of evalueren van klachten en anderzijds uit de behandeling.

Aan de hand van een gesprek, observatie van pols en tong wordt de energetische toestand van het lichaam geëvalueerd. De behandeling die hierop volgt, kan bestaan uit een combinatie van verschillende traditionele Chinese behandelingsmethoden, zoals: acupunctuur, tuina-massage, moxa therapie, cupping, voedingsadvies en medische qigong/healing en/of voetreflexolgie.


Acupunctuur

Met fijne steriele naaldjes worden specifieke acupunctuurpunten geprikt om de energiestroom in het lichaam te bevorderen. Hierdoor zullen klachten afnemen of verdwijnen. 

Tuina massage

Aan de hand van specifieke traditionele Chinese massagetechnieken op bepaalde acupunctuurpunten of lichaamszones wordt de circulatie van energie en bloed gestimuleerd, waardoor het lichaam de kans krijgt zichzelf te helen. 

Cupping

Bij cupping worden vacuüm cups op de huid geplaatst waardoor blokkades opgeheven worden. 

Moxa therapie

Moxa of bijvoetkruid wordt gebruikt om acupunctuurpunten tot diep in het lichaam te verwarmen. Waardoor de energiestroom bevorderd wordt. 

Medische qigong/healing

Door middel van zachte manipulatie en het sturen van energie verwerft men een dieper bewustzijn over eigen lichaam en geest. Energieblokkades worden opgespoord en weggewerkt, waardoor het psycho-emotioneel en fysiek welbevinden toeneemt..

Voedingsadvies

Klachten kunnen veroorzaakt worden door het innemen van "verkeerde" voeding. Daarom is het innemen van voedsel, specifiek aangepast aan de energetische toestand van het lichaam, belangrijk om het evenwicht te herstellen.  

Voetreflexologie

Het masseren van zones op de voeten, die corresponderen met verschillende organen en structuren van het lichaam, zorgt voor een betere doorbloeding, bevordert de afvoer van afvalstoffen en harmoniseert lichaam en geest.